Pups

 

Hoe we werken.

Onze doelstelling is gezonde en sociale dieren te fokken die beantwoorden aan de rasstandaard. Daarom vertrekken we uiteraard van ouderdieren die aan dezelfde vereisten voldoen. U bent bij ons thuis welkom om met onze honden kennis te maken.

Om de doelstelling na te streven, laten we allereerst onze Lagotti bij ons leven als echte familiehonden in ons gezin. Ze worden gezond gevoed, krijgen de nodige beweging, zijn het gewoon zowel om in een bench te verblijven en alleen te zijn als rustig in huiselijk verband te leven of op stap en mee op reis te gaan en worden vanzelfsprekend medisch opgevolgd.

 

 

Wij laten onze fokdieren testen op heupdysplasie, ogen (o.a. PRA en cataract), patellaluxatie, goedaardige jeugdepilepsie, kortharigheid en stapelingsziekte. De honden worden aangeboden ter keuring op tentoonstellingen en worden ook aangeboden op de attestendagen van Sint-Hubertus om toegelaten te worden tot de LOSH-fok. Al onze honden hebben een DNA paspoort en van al onze pups wordt een DNA staal afgegeven aan Sint-Hubertus ter controle van de afstamming.

Onze kennel 'di Sole e Terra' is geregistreerd bij de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus, wiens voorschriften wij volgen betreffende het fokken, het bekomen van stambomen, het chippen, de DNA-identificatie en die onze fokkerij controleert. Verder worden onze honden en pups wettelijk geregistreerd bij de DOGID en hebben dan ook hun Europees paspoort dat tegelijk dienst doet als vaccinatieboekje.

 

 

Pups worden gevaccineerd, ontwormd en ingeprent en gesocialiseerd voor zover mogelijk in de periode dat de pups bij ons verblijven. Socialisering en gewenning zijn verder de eerste vereisten waaraan de nieuwe eigenaar aandacht moet schenken zodra de pup bij hem is aangekomen. Dit alles is nodig om een stabiele hond te krijgen. De pups vertrekken bij ons op basis van de in België wettelijke waarborg, een gepersonaliseerde puppygids en voedsel voor de eerste periode.

 

 

Wij baseren ons voor dit alles op onze eigen ervaring, onze opleiding (tweejarige cursus "hondenfokker" bij Syntra), onze contacten met andere fokkers, met eigenaars en met dierenartsen.

U kan u als puppykandidaat laten opnemen in onze lijst, zonder enige verplichting. Daarnaast bent u welkom om wederzijds kennis te maken.

 

Verwacht

 

Geboren

 

 

maart 2020

Pups van Nino en Indira

zijn geboren.

Twee teefjes en één reutje

Bruin en wit-bruin

 

 

Nonino di Sole e Terra (Nino)

HD/B - PLvrij - Ogen vrij - JE vrij - 45,5 cm. DNA geïdentificeerd. Toegelaten tot LOSH-fok. Schaargebit.

Furnishing vrij. Stapelingsziekte (LSD) vrij. MyDogDNA health index 106.Belgisch jeugdkampioen.Belgisch kampioen. Uitmuntend. CAC/IB. BOB.

en

Comes Cordis Indira (Indira)

HD/B - Ogen vrij - JE vrij - 41 cm. DNA geïdentificeerd. Toegelaten tot LOSH-fok. Schaargebit.Vezzoni 0,26 en 0,46.

Furnishing vrij. Stapelingsziekte (LSD) vrij. MyDogDNA health index 110. Belgisch jeugdkampioen. Uitmuntend. CAC/IB. BOS.

 

 

 

 

Home